Bijdragen m.b.t. het conflict Israël-Palestina

Hieronder volgen een drietal bijdragen met betrekking tot het onderwerp Israël en de Palestijnen.

De eerste bijdrage is een artikel uit Fier 3 2009, van de hand van Annego Hogenbrink onder de titel: Israël en de Palestijnen: vrouwen buiten schot? Het gaat onder meer over de rigide rolverdeling in oorlog in het algemeen en de oorlogen in het Israël-Palestinaconflict in het bijzonder! En de rol van vrouwen, die daarin nauwelijks zichtbaar was.

De tweede bijdrage is het Position Paper van de vrouwenorganisatie Women Wage Peace van 10 november 2023. Deze organisatie zet zich in voor vrede met de Palestijnen en vindt dat zowel Israëlische als Palestijnse vrouwen uitdrukkelijk ook op politiek niveau bij onderhandelingen betrokken moeten zijn!

https://www.womenwagepeace.org.il/en/position-paper/?fbclid=IwAR3f6J3087msFDSWx_BE3aC9Cw13t9a7xV4L6MRqTcwV1s_rtx7Xuo0QGZI

De derde bijdrage is een lied van Yaél Eckelbaum uit 2016, waarin Arabische, Israëlische en vele andere vrouwen optreden!

https://www.youtube.com/results?sp=mAEB&search_query=yael+deckelbaum+prayer+of+the+mothers

We hopen hiermee wat tekenen van hoop te geven ondanks het onbeschrijflijke leed dat `oorlog` heet!

Reacties zijn gesloten.