Nieuwsbrief: Zomerstop

Salaam aleykum, beste Al Nisa,

Voordat Al Nisa de zomerstop ingaat, willen we graag een aantal dingen met jullie delen!

Terugblik leiderschapsprogramma
Met de wil van Allah (swt) hebben wij op 11 en 12 juni 2022 een fantastisch leiderschapsprogramma mogen realiseren, in hotel Van der Valk, Breukelen. Wij hebben tientallen moedige vrouwen ontmoet, die met veel gedrevenheid hebben meegedaan aan dit programma.

Tijdens het programma, hebben we aan diverse componenten van leiderschap gewerkt. Als vrouw kan het soms lastig zijn om jezelf te profileren op de manier waarop je het zou willen. Voor moslimvrouwen kan de drempel nóg hoger liggen. Het leiderschapsprogramma heeft een bijdrage kunnen leveren, aan hoe de moslimvrouw zichzelf kan presenteren en zodoende ook meer recht kan doen aan zichzelf en haar islamitische identiteit.

De training werd verzorgd door Rick Koster. Hij is de oprichter van Leaderscope. Het programma bestond uit verschillende activiteiten en opdrachten. Deze hadden te maken met vraagstukken als: “Hoe presenteer je jezelf? Wat heb je hiervoor nodig? Hoe zou je reageren in bepaalde situaties, als het gaat om islamofobie, vooroordelen in de maatschappij en/of persoonlijk feedback. Er was veel ruimte voor eigen inbreng en interactie, wat heeft geleidt tot nieuwe verbindingen en zusterbanden!
Beide dagen hebben we afgesloten met een gezamenlijk diner en uiteraard goede gesprekken.
Na de zomerstop brengen we beide groepen bij elkaar voor een terugkomdag.

Het leiderschapsprogramma van Al Nisa werd mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds. VSB ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen in de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en saamhorigheid in ons land, door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Op deze manier krijgt iedereen zijn of haar plek in onze diverse samenleving. Men kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

Aankomende evenementen: cursus Vrouw & Islam / 40 jarig jubileum
Na de zomerstop, hebben wij twee grote evenementen gepland, namelijk de cursus Vrouw en Islam en ons 40 jarig bestaan!
 
De cursus Vrouw & Islam wordt in september gegeven op de vier woensdagavonden, door docente Leona Ahmed. Zij is de oprichter van Al Husari, tajweed instituut. Zij zal tijdens deze lessen onderwerpen behandelen zoals:
– Cultuur en religie,
– Ambities en succes,
– Man/vrouw verhouding en
– Hedendaagse uitdagingen en dilemma’s voor moslimvrouw.
 
Binnenkort kun je je aanmelden voor deze cursus. Houdt onze social media kanalen in de gaten! Daar zal alle verdere informatie worden gedeeld.
Let op, er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Volg ons en zorg dat je op tijd bent.
 
Achter de schermen zijn wij hard aan het werk, om een mooi 40 jarig jubileum neer te zetten. Dit zal plaatsvinden op 24 of 25 september, op een prachtig locatie met interessante sprekers, entertainment en uiteraard: eten!
Met de wil van Allah (swt) zal het een voortreffelijk evenement worden. Ook voor dit evenement vragen we je om onze social media kanalen te volgen en onze de website in de gaten te houden. 

 
Vacatures
Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Hierbij willen iedereen erop attenderen, dat Al Nisa vacatures open heeft staan. Wij zijn op zoek naar nieuwe bestuursleden die een frisse kijk hebben en nieuwe energie brengen. Voel je je geroepen? Kijk dan gauw op onze website  (https://www.alnisa.nl/vacatures/) voor meer informatie. We ontmoeten je graag!
 
 
…en tot slot de zomerstop!
Stichting Al Nisa houdt van één juli tot één september 2022 een zomerstop. Gedurende deze periode vinden er geen activiteiten plaats en zijn we minder goed bereikbaar. Bedankt voor alle steun en inshaAllah tot na de zomer!

Reacties zijn gesloten.