Ontslagen om een hoofddoek

 

Niet alleen het coronavirus houdt Nederland anno 2020 in zijn greep, maar ook een veranderende mentaliteit. Het Nederlandse theaterlied heeft ons in vreemde tijden altijd een spiegel voorgehouden, dus waarom nu niet? Zonder controversiële onderwerpen te schuwen, proberen zangeres Anouk Dorfmann, tekstschrijver Koen Thomassen, muzikant en componist Martijn Bos en videograaf Jeroen de Dreu iets zinnigs te zeggen over de tijd waarin we leven.

Anouk Dorfmann, zangeres/theatermaker bij ‘in het rood’ draagt een tichel, Joodse hoofdbedekking, gedragen door vrouwen na het huwelijk. Anouk werkte bij een groot kantoor van een Nederlandse bank toen ze begon haar hoofd te bedekken. Ze kreeg, vrij onverwacht, te horen dat haar contract niet werd verlengd omdat ze “niet meer in het plaatje” zou passen.
Met kleinkunstcollectief ‘in het rood’ maakte zij een komisch lied over dit serieuze onderwerp waar helaas veel vrouwen de dupe van zijn.

Reacties zijn gesloten.