Seksualiteit en religie

Seksualiteit is een centraal thema in het leven. Het kan zorgen voor nieuw leven, voor meer verbinding met je partner en hopelijk voor plezier. Toch is het voor veel mensen een taboeonderwerp. Zeker voor mensen met een religieuze achtergrond. Is dit altijd zo geweest? En wat zeggen de Joodse teksten eigenlijk over seksualiteit? Is er een verschil te ontdekken tussen verschillende teksten (Tanach, Talmoed en latere teksten) en welke rol speelt traditie in de beleving? Hoe kan het thema van seksualiteit zorgen voor meer wederzijds begrip met niet-Joodse groepen?

Anne-Maria schreef haar doctoraal scriptie over het thema seksualiteit. De lezing begint met een presentatie met daarna tijd voor vragen, discussie en gesprek.

Datum: 4 augustus
Tijd: 20.00-20.45 uur
Kosten: € 7,50
Inschrijven: https://www.crescas.nl/cursussen/e1z/Seksualiteit-en-religie/

Stichting Joods Educatief Centrum ‘Crescas’
Van Boshuizenstraat 12
1083 BA Amsterdam
tel.: 020-6402380
info@crescas.nl

Reacties zijn gesloten.