Interreligieuze dialoog – 17 januari

interreligieuze dialoog

Op de Dag van het Jodendom organiseert het Nationaal Holocaust Museum i.o. een dialoogmiddag waarbij de vraag centraal staat: speelde religie een speciale rol in het leven van mensen tijdens en na de oorlog? Het uitgangspunt van de dialoog zal worden gevormd door persoonlijke verhalen over religieuze motieven bij daden van verzet.Achmed Baâdoud, stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Nieuw-West, en Erik Ader, zoon van dominee en verzetsheld Bas Jan Ader, zullen deze middag een persoonlijk verhaal met het publiek delen over situaties waarin werd gehandeld vanuit religieuze overtuiging.
 De middag zal worden gepresenteerd door Chantal Suissa-Runne, hoofdredacteur van Nieuwwij.nl, het online platform voor religie en samenleven in Nederland.

Ter ondersteuning van dit evenement is in de Studio van het Nationaal Holocaust Museum i.o. van 9 tot en met 20 januari 2017 de reizende tentoonstelling Het andere verhaal, Moslims en joden in de Tweede Wereldoorlog te zien. De expositie ‘Het andere verhaal’ vertelt de geschiedenis van moslims en joden die in het verleden in goede harmonie hebben samengeleefd. Op een reeks panelen zijn verhalen te lezen over moedige moslims die hun leven en het leven van hun familie in de waagschaal stelden om hun joodse medemens te redden van de vernietigingskampen.

Locatie: Nationaal Holocaust Museum i.o.; Plantage Middenlaan 27, 1018 DB Amsterdam
Datum en tijd: 17 januari 2017, 14.30 – 16.00 uur
Voertaal: Nederlands

Reacties zijn gesloten.