European Project of Interreligious Learning (EPIL)

Ons redactielid Stella van de Wetering 1-7 oktober 2016 als begeleider van het Nederlandse team een week EPIL meegemaakt met 6 studenten uit Nederland.

European Project of Interreligious Learning (EPIL) Historic Memories and Present-Day Realities

Nadat EPIL al drie hele cursussen van elk ongeveer twee en een half jaar met succes had georganiseerd, is in de herfst van 2015 de 4e EPIL-cursus in Istanbul van start gegaan. Deelnemende landen  zijn deze keer: Turkije, Oostenrijk, Bosnië en Herzegovina en Nederland. Uit elk land nemen in principe 6 studenten en 2 begeleiders vanuit de twee geloofsrichtingen deel in totaal ongeveer 30 vrouwen met een christelijke en islamitische achtergrond.

epil deelnemers

EPIL werkt als een Europees rondtrekkend college met als doel wederzijds respect en samenwerking te bewerkstelligen en op basis van gelijkwaardigheid vreedzame verbanden te creëren. EPIL nodigt vrouwen uit voor dit leerproces, omdat vooral zij zich vaak verantwoordelijk  voelen om bij te dragen aan een cultuur van vrede en onderling begrip. EPIL wil hun competenties versterken en een gender perspectief inbrengen in de interreligieuze dialoog.

Stella van de Wetering van de lerarenopleiding Islamgodsdienst bij Inholland en van het Centrum voor Islamitische Theologie van de VU heeft van 1-7 oktober 2016 als begeleider van het Nederlandse team een week EPIL meegemaakt met 6 studenten uit Nederland.
Het was een week met prachtige excursies naar kerken, moskeeën, een school voor middelbaar onderwijs, een ziekenhuis en een begraafplaats, ontmoetingen met en lezingen van wetenschappers, dialoogactiviteiten, meditatieve momenten en het delen van verdriet en vreugde. Kortom een week, waarin onze kennis en inzicht zijn gegroeid en die ons verder bracht op de weg van interreligieuze dialoog en vreedzame ontwikkeling.

Lees meer artikelen op de website van EPIL

 

 

Reacties zijn gesloten.