Ontdekking in Italië: Sarah én Hagar

Dag dames van de redactie Hagar Sarah,
 
Hierbij stuur ik jullie een foto van een bijzonder beeld van Hagar en Sarah, aan weerszijden van Abraham/Ibrahim. Ik ontdekte het op een reis ‘in de voetsporen van Matilde van Canossa’. Zij was een zeer invloedrijke vrouw uit de elfde eeuw in Italië. Onze reis, onder leiding van Selma van Sevenhuijsen die een prachtig boek hierover schreef, was een bewust worden van de vrouwelijke energie en spiritualiteit die nog altijd, zeker in Italië voelbaar en vindbaar is. In kerken vind je talloze symbolen uit de godinnen- en voorchristelijke culturen. In dezelfde kerk waar we het Hagar- Sarah beeld gevonden werd stond op een deurpost in de vroegere deur een tweestaartige zeemeermin, symbool van de moedergodin. Ik stuur de foto’s mee.

En voor in jullie agenda: Op 22 november wordt in de Amstelkerk te Amsterdam het boek van Selma van Sevenhuijsen gepresenteerd: “Matilde, koningin van het Vatikaan”

Hartelijke groet van Thea Verkerk, deelneemster van het vrouwenfestivalgroep van het Oecumenisch Vrouwennetwerk NoordHolland.

Beeld van Hagar en Sarah, aan weerszijden van Abraham/Ibrahim

Beeld van Hagar en Sarah, aan weerszijden van Abraham/Ibrahim

tweestaartige zeemeermin, symbool van de moedergodin

Tweestaartige zeemeermin, symbool van de moedergodin

Reacties zijn gesloten.